Stegeso i glas eller ler

Da besluttede jeg, at jeg på et eller andet tidspunkt måtte eje sådan en, hvis den kunne hjælpe mig til at lave et stykke mørt kød. Siden da er tiden gået, og når jeg. Når mange danskere skal ud og købe ind til denne type madlavning, er de ofte i tvivl om hvad de skal vælge.

Skal man tage den klassiske Römertopf lavet i ler eller skal man tage spenderbukserne på og købe en fra Le Creuset. Det er to forskellige produkter, med hver deres fordele. Ikke, at den er specielt fancy – den er ikke engang elektrisk – men den kan bruges til mere eller mindre alt!

En stegeso beskrives bedst som en form for gryde, der er lavet i ler , glas eller metal. Som oftest vil den være lavet af ler , der også er det materiale, der holder bedst på dels varmen, dels madens smag og aroma. Jeg har en glas – stegeso , som den på billedet.

Jeg kunne rigtig godt tænke mig at få den brugt, men nu kommer jeg i tvivl om om jeg i stedet skulle skifte den ud med en i ler ? Opret dig som bruger eller d for at deltage i debatten. Kylling i lågfad eller stegeso ! Jeg er lidt i tvivl om, hvilke der bedst – støbejern, ler med glasering eller ler uden glasering. Det skal du huske, når du har en stegeso.

Hvis du har en stegeso i ler , skal den kort ligge i blø inden du sætter den ind i ovnen.

Ellers kan leret krakelere. Husk også, at ovnen skal være kol når du sætter ler -stegesoen in mens dem af glas og silikone kan tåle lidt større temperatursving. Gør altid stegesoen helt ren, . Fordelen ved römeren er at den er aflang og giver efter min mening en bedre form på brødet end f. Eksempelvis tilsætte (lidt) ekstra vand inden jeg sætter stegesoen i ovnen i forhold til der bruges en Römertopf. Bliver kødet lige så saftigt i en glaseret stegeso som en ikke glaseret. Med undtagelse af tilberedningen af fisk eller meget krydret ma . Min mad er oftest bare tilberedt på pande eller i gryde, men sådan en her kan jo komme i ovnen og 1andre ting.

Stegeso – Hyggesnak – Heste-Nettet. Der findes nogen af metal (støbejern med en låg af presset stålplade, oftest emaljeret), men en römertopf ( eller en stegeso af ildfast glas ) fordeler ovnsvarmen bedre. Dog har Magasin noget fint rødt Le Creuset aflang låg ting eller en hjerteformet, ved ikke helt om det også er en so, men nydelig da i hvert fald.

Lotten: Tak for gode råd også fra dig – elsker altså alle de kløgtige mennesker, der findes i blogland. Lyder ret lækkert med det kyllingeguf. Mad i römertopf eller stegeso er et rigtigt weekendprojekt, for maden skal ganske enkelt blot sættes i ovnen ved middagsti eller lidt over middag måske, og så kan man fx. Frillandskylling, stegeso , opskrift.

En tung stegeso i støbejern eller af ler med tætsluttende låg sikrer, at al dampen bliver indeni og tilbereder kyllingen. Det er tydeligvis en vin, der er dyrket på kanten af, hvor det overhovedet er muligt, men det er i sin lethed et ganske charmerende glas. Skal man flotte sig og investere i en fra Le Creuset eller vil man bare gerne have en Römertopf, der er lavet i ler.

Men da jeg stod og skulle købe den blev jeg ærlig talt lidt i tvivl om hvilken størrelse jeg skulle vælge – til personer eller personer. Tænker at den til er stor nok til at lave en. Loppe: Jeg tror hele idéen med stegeso er at der skal låg på, ellers kunne man lige så godt bruge et ganske almindeligt ildfastfad ;).